مطالب آموزشی اتومکانیک جلسه پنجم (شماره1)
دوره آموزشی مکانیک خودرو – آموزشگاه فنی و حرفه ای |
دیپلم مکانیک خودرو |
روش كمپرس گيري:
در خودروهاي چهار سيلندر كه رنج استاندارد كمپرس موتور برخي از آنها ذكر گرديده است، بدين ترتيب عمل مي كنيم:
ابتدا شمع هر چهار سيلندر را باز كرده و شيلنگ رابط كمپرس سنج را به محل بستن شمع مرتبط ميكنيم، لازم به ذكر است انتهاي برخي شيلنگها رزوه است تا اينكه جاي شمع پيچ شود و مابقي داراي لاستيك مخروطي شكل هستند تا در جاي شمع قرار داده شوند
دريچه گاز را كاملا بار ميكنيم
شروع به استارت زدن ميكنيم تا جايي كه عقربه كمپرس سنج از آن حد بالاتر نرود،عدد به دست آمده از كمپرس سيلندر مورد نظر را يادداشت مي كنيم و به روش فوق كمپرس گيري را براي ساير سيلندرها نيز انجام مي دهيم.
حال چنانچه كمپرس موتور گرفته شده مقداري بيشتر از رنج استاندارد آن بدست بيايد اين نشان دهنده روغن سوزي در موتور ميباشد كه نه از ضعيف بودن رينگ بلكه از خرابي كاسه نمد ساق سوپاپ ايجاد شده است
👈اما در حالت كلي هر چه عدد كمپرس بدست آمده كمتر از رنج مجاز باشد بيانگر ضعيف بودن رينگ ها ، نشتي در سوپاپ ها و يا سوختن واشر سر سيلندر ميباشد.
👈اگر كمپرس بدست آمده براي سيلندرهاي ٢ و ٣ كمتر از حد استاندارد بود هم مقدار عددي نزديك به هم داشته باشند احتمالا واشر سرسيلندر به نحوي سوخته كه محفظه هر دو سيلندر به هم راه پيدا كرده است.
نحوه اندازه گيري كمپرس موتور خودرو و طرز استفاده از كمپرس سنج 👇👇
شرايط لازم و اقدامات اوليه براي كمپرس گيري:👇
باتري خودرو بايد براي زدن چند استارت شارژ كافي داشته باشد؟
براي آنكه پمپ بنزين و نيز جرقه زدن شمع ها را از كار بياندازيم، سوكت رله دوبل خودرو را آزاد ميكنيم. براي برخي از خودروها سفارش شده خودرو كاملا سرد باشد تا به سبب وجود حداقل لقي بين پيستون و سيلندر تست مورد نظر، نشتي در تراكم را بهتر نشان دهد.
آیا تاکنون کلمه حجم موتور را که اغلب در بیان اطلاعات فنی خودروها به کار میرود، شنیدهاید؟
حجم یا ظرفیت موتور (پیشرانه) در واقع مجموع حجم سیلندرها است و معمولا در اصطلاح عامیانه معیاری برای تعیین قدرت خروجی پیشرانه به شمار میرود. همانطور که میدانید داخل هر یک از سیلندرهای موتور،پیستون به صورت بالا و پایین حرکت میکند. حال اگر فضایی را که پیستون در حرکت از پایین ترین نقطه به بالاترین نقطه پیمایش میکند (کورس سیلندر) اندازه بگیریم و در تعداد سیلندرها ضرب کنیم، حجم پیشرانه به دست میآید که معمولاً با واحد لیتر یا سیسی بیان میشود. واضح است که در حالت تنفس طبیعی (استفاده نکردن از سیستمهای پرخوران مانند سوپر شارژر و توربوشارژر) هرچه تعداد سیلندرها و به طبع آن حجم پیشرانه بیشتر باشد قدرت آن نیز بالاترخواهد بود. اما باید دقت داشت که مصرف سوخت نیز متناسب با افزایش حجم پیشرانه بالامیرود. در حال حاضر دوج وایپر با پیشرانه 10 سیلندر 8.3 لیتری و همچنین بوگاتی ویرون با پیشرانه 16 سیلندر8 لیتری از حجیمترین پیشرانههای تولید شده بهره بردهاند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مهارت مکانیک خودرو با ما مشورت کنید
☎️ 021-66977100