مطالب آموزشی اکوتوریسم شماره 2
آموزش گردشگری اکوتوریسم
اکوسیستم کوهستانی
در مناطق کوهستانی مناظر بسیار متفاوتی از نظر زمین شناسی، بیولوژیکی و اقلیمی مشاهد می شود. از نظر اقلیمی مهمترین تغییراتی که در کوهستان ها اتفاق می افتند، بستگی زیادی به ارتفاع دارند. معمولا در ارتفاعات پایین تر هوا خنک بوده و رطوبت نیز بیش تر است، میزان بارندگی تا حدی با افزایش ارتفاع، بیشتر می شود ولی در مناطق خیلی مرتفع مجددا کاهش می یابد.
تغییرات دمایی روز و شب در کوهستان ها به وضوح دیده می شود. به همین دلیل کوهستان ها پوشش گیاهی و جانوری خاص خود را دارا هستند. پوشش گیاهی در این مناطق متناسب با ارتفاع و همچنین تغییرات دمایی، متغیر است، به طوری که در مناطق مختلف کره زمین کوهستان ها دارای پوشش گیاهی بسیار متفاوتی هستند. از جانوران این مناطق می توان به بز کوهی (وحشی)، گاو وحشی، و برخی جوندگان اشاره نمود.
اکوسیستم جنگلی
جنگل منطقه وسیعی پوشیده از درختان، درختچه ها و گونه های علفی است که همراه با جانوران وحشی نوعی اشتراک حیاتی گیاهی و جانوری را تشکیل داده و تحت تاثیر عوامل اقلیمی و خاکی قادر است تعادل طبیعی خود را حفظ کند.
جنگل های دنیا از حدود ۶۰ الی ۱۴۰ میلیون سال پیش به وجود آمده اند. جنگل ها را بسته به نوع درختان تشکیل دهنده آن به دو نوع سوزنی برگ و پهن برگ تقسیم می کنند، جنگل های سوزنی برگ دنیا قدیمی تراز جنگل های پهن برگ هستند و پیدایش اولیه این جنگل ها در دوران دوم زمین شناسی یعنی حدود ۱۴۰ میلیون سال قبل رخ داده است .
جنگل بسته به نوع پیدایش آن و خصوصیات ساختاری به سه دسته طبقه بندی می شود :
🔴 جنگل بکر (دست نخورده) : جنگلی است که بدون دخالت انسان بوجود آمده و ترکیب گونه درختی، درختچه ایی و علفی آن طوریست که وضعیت کاملا طبیعی را نشان می دهد چوب و سایر فرآورده های تولید شده در جنگل بکر در همان سیستم طبیعی تجزیه شده و به خود جنگل بر می گردد به عبارت دیگر از جنگل بکر هیچ گونه مواردی (زنده یا غیر زنده) به خارج از آن برده نمی شود پس چرخه رفت و بازگشت مواد در جنگل بکر چرخه ای بسته است.
🔴 جنگل طبیعی (بكر دست خورده) : جنگلی است که بدون دخالت انسان به وجود آمده ولی انسان به طور مستقیم و غیر مستقیم در آن بهره برداری داشته است در واقع جنگل های طبیعی همان جنگل های بکر دست خورده و بهره برداری شده هستند ترکیب درختان، سن آنها، تنوع گونه های گیاهی و جانوری در یک جنگل طبیعی با جنگل بکر متفاوت است و جنگل طبیعی از نظر محیط زیست محیطی فقیرتر از جنگل بکر است
🔴جنگل مصنوعی (دست کاشت) : این جنگل ها معمولا به صورت نهال کاری یا درخت کاری به وجود می آیند البته این جنگل ها را می توان با کاشت بذر نیز بوجود آورد. جنگل های مصنوعی در دنيا اهمیت زیادی دارد زیرا به افزایش نیاز چوبی در جهان پاسخ می دهد. (قلمستان ها در اکثر نقاط جهان از نظر حقوقی جزء جنگل محسوب نمی شوند.)
جهت اخذ مهارت گردشگری راهنمای اکوتوریسم با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید
☎️ 021-66977100