مطالب آموزشی باطریسازی جلسه پنجم شماره 7
آموزش برق خودرو - آموزشگاه باطریسازی
سنسور سوئیچ الکتریکی کولر:
این سنسور در مسیر شیلنگ های کمپرسور کولر خودرو قرار دارد
وظایف آن در اغلب خودروها به شرح زیر است:
اندازه گیری فشار گاز کولر برای بکار انداختن و درگیر کردن کمپرسور کولر. اطلاع رساندن به کنترل یونیت فن، برای روشن شدن فن های رادیاتور (در موتورهایی که کنترل یونیت جداگانه برای رادیاتور دارند)، یا به ECU . اطلاع رسانی به ECU ، زیرا درگیر شدن کمپرسور کولر نیروی زیادی را از موتور دریافت می کند و برای جلوگیری از افت دور موتور و خاموش شدن آن، ECU از طریق استپ موتور، یا دریچه گاز، کمی دور موتور را افزایش می دهد.
علائم خرابی سنسور سوئیچ الکتریکی کولر:
در صورت خرابی این قطعه، یکی از سه اتفاق زیر رخ می دهد:
1. بکار نیافتادن کمپرسور کولر، علیرغم روشن کردن کولر.
2. روشن نشدن فن خنک کننده، هنگام استفاده از کولر و در نتیجه بالا رفتن سریع دمای موتور (در خودروهایی که دارای یونیت فن جداگانه رادیاتور هستند مانند پژو 405 مدل پایین).
3. افت دور موتور هنگام روشن کردن کولر و درگیر شدن کمپرسور کولر
کلیات سیستم کولر :
کولر تراکمی یکی از انواع سیستمهای تهویه جهت ایجاد سرمایش می باشد و اصول آن بر اساس سرمایش ایجاد شده از تغییر فاز مایع به گاز یک نوع مبرد در فشار و دمای خاص می باشد. مطابق شکل زیر شامل سیکل تراکمی دارای قسمتهای اصلی زیر می باشد:
1-کمپرسور : کمپرسور بخشی از مدار سیکل تراکمی است که مبرد را درمدار کولر به گردش در می آورد و باعث افزایش فشار آن میگردد.
2-کندانسور: کندانسور یک مبدل حرارتی می باشد که حرارت مبرد را گرفته و به محیط بیرون منتقل میکند .
3-اواپراتور: اواپراتور یک مبدل حرارتی است که حرارت را از محیط اطراف خود جذب می کند و باعث خنک شدن محیط می شود.
4- شیر انبساط: شیر حرارتی قابل تنظیمی است که قبل از ورود مایع به اواپراتور باعث کاهش فشار مایع مبرد و آماده سازی آن برای تبخیر در فضای داخل اواپراتور می گردد.
5- خشک کن: وظیفه خشک کن شامل :
1)جذب رطوبت از مایع مبرد ، جذب ذرات ریز
2) آلودگیهایی که وارد مدار کولر شده اند
3) ذخیره سازی مایع مبرد
4) جدا کننده گاز از مایع که باعث ورود مایع وارد شیر انبساط می شود.
عملکرد سیکل تراکمی به این صورت است که گاز مبرد در فشار پایین وارد کمپرسور شده وکمپرسور متراکم می شود.
مبرد خروجی از کمپرسور ،گاز با فشار و دمای بالا می باشد .
سپس مبرد از طریق اتصالات مربوطه وارد کندانسورشده و در حین عبور از لوله های کندانسور، حرارت خود را از طریق پره های کندانسور به محیط اطراف منتقل می کند. در اثر انتقال حرارت، گاز مبرد در فشار بالا، به مایع فشار بالا تبدیل می شود.
سپس مبرد مایع وارد خشک کن شده، رطوبت و ناخالصیهای موجود در سیکل توسط مواد جاذب و فیلتر موجود درخشک کن جذب می گردد و مقدار اضافی مبرد در آنجا ذخیره می شود.
در ادامه مایع مبرد با فشار بالا از شیر انبساط که در قسمت ورودی اواپراتور قرار دارد عبور کرده و دراثر عبور از گلوگاه (اُریفیس) شیر انبساط، فشار و دمای مایع ، کاهش پیدا می کند. مبرد بصورت مخلوط دو فاز مایع-گاز با فشار پایین وارد اواپراتور می گردد. پایین آمدن فشار مبرد باعث پایین آمدن نقطه جوش مبرد می گردد. بنابر این مایع در مجاری اواپراتور با جذب گرمای محیط اطراف شروع به جوشیدن کرده و تغییر فاز از مایع به گاز فشار پایین انجام می شود .
گاز فشار پایین پس از خروج از اواپراتور وارد کمپرسور شده و سیکل به همین ترتیب تکرار می شود.
جهت آموزش برق خودرو و اخذ مهارت برق خودرو با ما مشورت کنید
☎️ 021-66977100