مطالب آموزشی اکوتوریسم شماره 6
آموزش گردشگری اکوتوریسم
جنگل های زاگرس
جنگل های این ناحیه از پیرانشهر در آذربایجان غربی شروع و در امتداد رشته جبال زاگرس و بختیاری تا اطراف جهرم و فسا در استان فارس ادامه می یابد. طول این نوار جنگلی بیش از هزار کیلومتر است و در حال حاضر مساحت فعلی این جنگل ها در حدود ۵ میلیون هکتار می باشد. گونه های غالب این جنگل ها پلوط ایرانی می باشد به همین دلیل نیز به جنگل های بلوط غرب مشهور
است .
جنگل های سواحل خلیج فارس و دریای عمان
این جنگل ها به صورت پراکنده و گاهی کم پشت و گاهی متراکم در مناطق مختلف جنوب استان خوزستان، استان بوشهر ، استان هرمزگان و جنوب استان سیستان و بلوچستان و همچنین جزایر تنگه هرمز و خلیج فارس یافت می شوند. جنگل های سواحل خلیج فارس و دریای عمان را بر حسب نوع گونه و منطقه پراکنش، رویش های خلیجی و ساحل عمانی نیز می گویند. در این مناطق یک نوع اقلیم خشک و گرمسیری حکم فرما است و تقریبا فاقد یخبندان است.
تسلط اقلیم گرمسیری در این مناطق طوری است که گونه خرما بخوبی رشد می کند. در نواحی ساحل خلیج فارس و دریای عمان بین بندر لنگه و بندر عباس، جزیره قشم و بندر عباس و میناب و اطراف چابهار درختانی مثل حرا و چندل رشد می کنند که رویش های خاصی به نام مانگرو تشکیل می دهند و این روش ها در حقیقت یک نوع جنگل مانگرو می باشند که در مناطق نیمه استوایی در سواحل دریاها و رودخانه ها یافت می شوند..
اکوسیستم های آبی ایران
اکوسیستم خلیج فارس
این حوضه آبی به شکل بیضی در جنوب ایران با انبوهی از آبزیان در تلاطم است. عمق خلیج فارس کم و وسعت آن ۲۳۰ هزار کیلومتر مربع است که برابر نصف دریای خزر است. کم عمقی، شوری آب و ارتباط محدود به آب های آزاد خلیج فارس باعث شده که موجودات متنوعی در خلیج فارس زندگی می کنندکه می توان به موارد زیر اشاره کرد : قارچ ها، جلبک ها، صدف ها، مرجان ها، مارهای دریایی، لاک پشب ها کوسه ها انواع ماهی و میگو، پستانداران دریایی و ...
اکوسیستم دریای خزر
دریای خزر به عنوان بزرگترین دریاچه جهان از ویژگی های بارزی برخوردار است که در واقع بهترین شرایط را برای استقرار زیستگاه های عمده و نمونه را به وجود آورده است. ورود رودهای پرآب و شیرین از جمله ولگا و اورال آن را به یکی از غنی ترین دریاچه های جهان تبدیل کرده است.
تالاب انزلی یکی از مهمترین اکوسیستم های دریای خزر را به خود اختصاص داده است که دارای گونه های مختلف جانوری و پوشش های گیاهی فراوان است.
بیش از ۹۰ درصد خاویار جهان در دریای خزر یافت می شود. حدود ۲۰ گونه ماهی در تالاب انزلی شناخته شده که ۱۱ گونه آنها بومی هستند. با توجه به غنای آبزیان در این دریا، ما باید شاهد بسیاری از پرندگان بومی و مهاجر به این زیستگاه مهم باشیم ولی متاسفانه بدلیل شکار بی رویه سالانه از تعداد پرندگان کاسته می شود.
ادامه مطلب آشنایی با مناطق حفاظت شده کلیک کنید
جهت اخذ مهارت گردشگری با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید
☎️ 021-66977100