مطالب آموزشی اکوتوریسم شماره 12
آموزش گردشگری اکوتوریسم
توریسمی که از نظر اکولوژیکی پایدار باشد یعنی به نیاز های فعلی اکوتوریست ها پاسخ دهد و به حفظ و بسط فرصت های اکوتوریستی برای آینده بپردازد و بجای صدمه زدن به اکولوژی در جهت پایداری آن تلاش ورزد، اکوتوریسم پایدار" خوانده می شود .
در اکوتوریسم پایدار انگیزه اصلی مسافرت به طبیعت، دیدار از جذابیت های طبیعی یک منطقه شامل ویژگی های فیزیکی و فرهنگ بومی است و اکوتوریست پس از مشاهده جذابیت ها، بدون اینکه خللی در آن ها وارد آورد و به تخریب آن ها بپردازد. محل را ترک می کند.
به این ترتیب، ضمن شناختن فرهنگ، سوابق تاریخی و نمودهای طبیعی منطقه، شان و جایگاه اکوسیستم را حفظ کرده، فرصت های اقتصادی و درامدزایی را برای مردم محلی ایجاد می کند . همچنین اکوتوریسم باید با محیط زیست سازگار باشد و به تخریب منابع طبیعی و کاهش آن ها منجر نشود.
با آموزش و یادگیری برای کلیه طرف های دخيل اعم از مردم محلی، اکوتوریست ها، مسئولان دولتی، متصدیان صنعت توریسم و ، همراه باشد و منافع بلند مدت جامعه محلی را ازطريق محافظت مستمر از منابع طبیعی تامین کند . به این ترتیب، در اکوتوریسم پایدار علاوه بر محافظت از محیط زیست و تحقق هدف های اجتماعی و اقتصادی، به مسائل ارزشی و اخلاقیات نیز توجه می شود. بنابر این سه اصل اساسی پایداری عبارتند از :
۱_ پایداری زیست محیطی، بدین معنی که توسعه با حفظ فرایندهای زیست محیطی بیولوژیک و منابع زیربط سازگار است
۲ _پایداری عوامل فرهنگی و اجتماعی، بدین معنی که توسعه موجب کنترل انسان بر زندگی خود میشود و توسعه با عوامل فرهنگی و ارزشی که در این راه تحت تاثیر قرار می گیرند منافات ندارد و موجب تقویت هویت جامعه می گردد
۳، پایداری اقتصادی، یعنی توسعه از نظر اقتصادی با راندمانی بالا انجام شده و به گونه ای است که نظارت و کنترل لازم بر منابع اعمال می شود و می توان آن را برای نسل های آینده حفظ کرد .
جهت اخذ مهارت گردشگری با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید
☎️ 021-66977100