مطالب آموزشی اکوتوریسم شماره 13
آموزش گردشگری اکوتوریسم
شناسایی اصول نقشه خوانی
مجموعه اطلاعات و توضیحاتی که به صورت نوشته و یا دیاگرام در اطراف و زیر نقشه نمایش داده می شوند را اطلاعات حاشیه ای می نامند. این توضیحات برای آسانی کار استفاده کنندگان و آشنایی با قابلیت ، دقت و کاربرد نقشه به کار می روند .
1_ نام نقشه : نام نقشه بر مبنای بزرگترین شهر، روستا، آبادی و یا بزرگترین عارضه طبیعی (کوه، رودخانه چشمه و ...) مشخص می گردد و معمولا در بالا یا گوشه سمت چپ نوشته می شود.
2_ مقیاس نقشه : مقیاس نقشه ها عموما ترسیمی (خطی) و یا کسری هستند. مقیاس ترسیمی را با واحدهای مختلفی مانند کیلومتر، مایل، پارد و در پاشنه مقیاس با واحدهای کوچکتر به صورت خط مستقیم شطرنجی نشان می دهند. مقیاس کسری به صورت کسری ساده بیان می شود که صورت آن همیشه یک و بیانگر فاصله دو نقطه بر نقشه و مخرج آن بیانگر فاصله واقعی همان دو نقطه بر روی زمین است، مقیاس را عموما در وسط حاشیه پایین نقشه رسم می کنند
3_ اطلاعات عمومی (زایچه نقشه): زایچه نقشه مجموعه اطلاعاتی درباره نام تهیه کننده، نحوه تهیه، تاریخ تهیه و یا تاریخ و روش بازنگری نقشه بوده و برای راهنمایی استفاده کنندگان در ارزشیابی نقشه بکار می رود و معمولا در گوشه پایین سمت چپ قید می گردد.
4_ سیستم تصویر : نوع سیستم تصویر در واقع یکی از اساسی ترین خصوصیات هر نقشه است و این توضیحات در زیر نقشه درج می گردد. برای مناطق بین ۸۰ درجه جنوبی تا ۸۴ درجه شمالی از سیستم UTM و برای مناطق قطبی از سیستم UPS استفاده می کنند.
5_سیستم شبکه بندی : شامل توضیحاتی درباره سیستم شبکه بندی - فاصله خطوط شبکه، اعداد وشماره هایی که برای سهولت کار از ارقام شبکه بندی حذف شده و همچنین هنگامی که شبکه بندی دو منطقه (Zone) در دو نقشه مجاور روی هم قرار می گیرند، می باشد.
6_جدول راهنمای تعیین مختصات : این جدول در واقع راهنمایی برای نحوه تعیین مختصات بوده و محل آن در حاشیه پائین نقشه می باشد.
7_راهنمای علائم : هدف از درج راهنمای علائم آشنایی استفاده کنندگان از علائم و نشانه هایی است که در متن نقشه بکار رفته اند و معمولا در حاشیه پائین سمت چپ می باشد.
جهت اخذ مهارت گردشگری با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید
☎️ 021-66977100