آموزش گردشگری عمومی جلسه سوم (شماره1)
دوره آموزشی گردشگری عمومی
بررسی مذاهب گوناگون
مذاهب ملل شرقی ، دین هندو
این دین در گذشته دین برهمایی خوانده میشد و برهمای خدای هندوان بود. مبنای دین هندو بر ریاضت و تهذیب نفس استوار است. اصول این دین عبارتست از اعتقاد و احترام به کتب باستانی و پرستش خدایانی که در قدیم ظهور کردهاند و احترام به موجود زنده به ویژه گاو. هندوها به تعداد زیادی از خدایان زمین و آسمانی با اسامی عجیب و غریب اعتقاد دارند. کتاب مقدس این دین ودا (دانش) و مهمترین ودای آنان چهار ودا میباشد.
دین سیک
انشعاباتی در دین هندو ایجاد شد که آیین سیک یعنی شاگرد معروفترین آنهاست. این دین ترکیبی از دین هندو و اسلام میباشد. عارفی مسلمان به نام کبیر موسس این آیین است و شاگردش نانک آیین وی را گسترش داد. استعداد تجارت پیشگی در سیکها قوی است. شماری از اینان در تهران و زاهدان سکونت دارندو معابدی نیز دارند؛ اما محل اصلی اقمت آنان کشمیر هندوستان است
پنج کاف اعتقاد مذهبی این ایین را تشکیل میدهد :
1- کیش : داشتن موی بلند و کوتاه نکردن آن از بدو تولد تا مرگ
2- کاش : شلوار کوتاهی که هرگز از خوشان دور نمیکنند
3- کار : دستبند آهنین که علامت مذهبی آنهاست و به دست راست میبندند.
4- کریپان : خنجری که هر سیک همراه خود دارد
5- کانکا : شانهای برای نظافت و پاکیزگی موها
دین بودایی
بودیسم یا آیین بودایی یکی از بزرگترین ادیان غیر آسمانی جهان است که در جنوب شرق آسیا پیروان بسیاری دارد. حدود 2500 سال پیش در هندوستان به وسیله شاهزادهای به نام گائوتاما شکل گرفت. وی اعتقاد داشت که جهان بر مبنای یک قانون کیفر و پاداش استوار است (از نیکی نیکی و از بدی بدی زاییده میشود). اعتقادات بودا منکر قربانی، دعا و زاری کردن برای خدایان شده است و در واقع به وجود خدا اعتقاد نداشت و قانون ازلی جهان را قبول داشت. بودیسم در واقع یک فلسفه است نه یک دین.
مذهب شینتو
شینتو یعنی طریقت خدایان؛ آیین باستانی ژاپن است این آیین الهه خورشید به نام اَماتراسو را نگهبان سرزمین اجدادی خود میداند و خاندان سلطنتی را از نسل این خدا و تجسم وی میشمارد. در آیین شینتو کتابهایی یافت میشود که آداب و سنن گذشتگان را شامل میشود. این دین بیشتر بر اصول انسانی تاکید دارد تا بهشت و جهنم.
دین کنفوسیوس
کنفوسیوس که نامش به چینی کونگ فو تسو بود یک مکتب اخلاقی را در چین بنا نهاد که به نام دین کنفوسیوس است. نام اصلی وی اوچییو کونگ بوده است. که در سال 560 قبل از میلاد در شهر لو از توابع استان شانگ تون به دنیا آمد. پس از اتمام تحصیلات در سال 531 قبل از میلاد یک مکتب اخلاقی به وجود آورد و به هدایت مردم پرداخت. او را سقراط چین نامیدهاند چون آیین او بر اساس انسان و انسانیت استوار بود. کتابهای او به 5 کینگ یا 5 نوشته تقسیم میشود و کتاب دیگری که آنالکت نام دارد و مجموعهای از کلمات اوست که شاگردانش گردآوری کردهاند. کنفوسیوس میگوید : گیتی مجموعهای است که طبق قوانین اخلاقی اداره میشود . فرد در برابر خانواده و شهر چندان ارزشی ندارد؛ بلکه گروههای اجتماعی مهم و ارزشمند هستند.
ادیان ایران باستان
1- زروانیسم 2- مهرپرستی 3- دین زرتشتی 4- مانوی 5- دین مزدکی
جهت اخذ مهارت های گردشگری با مشاوران آموزشگاه گردشگری مشورت نمایید